INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19643335 Bezoekers
25 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
De hoeveelheid is voor 3 personen en kost E 7,-
Het neemt een half uur om het te maken, een half uur rusttijd en 20 minuten baktijd.
500 g tahoe
2 rode sjalotjes
3 teen knoflook
1 lombok (Spaanse peper) of 2 theel. sambal oelek of sambal badjak o.i.d.
1 theel. terasi bakar
50 g bloem
2 eieren
1 theel. zout (naar smaak)
plantaardige olie
saus:
3 teen knoflook
3 bosuitjes
4 dl bouillon
2 theel. aardappelmeel
4 eetl. ketjap manis (zoete ketjap)
zout en zwarte peper
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, pan om te bakken, keukenpapier, kom
De sjalotjes en knoflook pellen.
Eventueel de zaadjes uit de lombok halen.
De eieren klutsen.
De tahoe uit laten lekken.
De tahoe, sjalotjes, knoflook, terasi en lombok fijn maken.
Dit mengen met de bloem, zout en eieren.
Het moet een stevig mengsel worden.
Maak hier balletjes van ter grootte van 3 cm.
Laat deze een half uur in de koelkast rusten.
Saus:
De knoflook fijn snijden en de bosui in ringetjes.
In een pan 1 eetl. olie warm laten worden en hierin de knoflook en ui even fruiten.
Bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Het aardappelmeel glad roeren met 1 eetl. ketjap en de saus hier al roerend mee binden.
Laat dit 1 minuut zacht koken tot de saus glanst.
Breng de saus op smaak met ketjap, zout en peper.
Verhit ruim olie in een pan en bak de tahoeballetjes goudbruin.
Schep ze eruit en laat even op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze met de saus.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage