INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19820117 Bezoekers
35 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost 12 euro.
Het neemt een half uur om het te maken en een half uur kooktijd.
600 g kippedijfilet
1 lombok (Spaanse peper)
3 sjalotjes
3 teen knoflook
1 theel. terasi bakar
3 kemirienoten
1 theel. ketoembarpoeder
2 cm djahewortel of 1 theel. poeder (gember)
2 cm laoswortel of 1 theel. poeder
3 cm koenjitwortel of 1 theel. poeder
1 serehstengel of 1 theel. poeder (citroengras)
3 djeroek poeroet blad (citroenblad)
¼ blok santen (cocosmelk)
400 ml cocosmelk
1 kippebouillonblokje
50 g soe-oen
4 aardappelen
plantaardige olie
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker, stoofpan
De sjalotjes en knoflook schillen.
De lombok wassen en eventueel de zaadjes eruit halen.
De djahewortel, koenjitwortel en laos wortel schillen.
De serehstengel een beetje kneuzen met de achterkant van je mes en in een knoop leggen.
De aardappels schillen en in stukken van 2 cm snijden.
Als je biologische aardappels gebruikt, hoef je ze niet te schillen.
De kipfilet in stukken van 3 cm snijden.
De sjalotjes, knoflook, lombok, terasi, kemirienoten, ketoembar, djahe, laos en koenjit fijn maken. Dit fruiten in wat olie.
Dan de kip, sereh, djeroek poeroet, aardappels, bouillonblokje en 400 ml cocosmelk erbij voegen.
Dit op zacht vuur 20 minuten laten sudderen tot de kip en de aardappels gaar zijn.
Als ze bijna gaar zijn het santenblok erbij voegen en eventueel wat heet water.
Als alles klaar is, de soe-oen 1 minuut in heet water doen en op het laatst toevoegen.
Een lekker gerecht met rijst erbij.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage