Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 20065251 Bezoekers

 56 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sate Ikan (vis sate)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een recept voor 4 personen en kost E 12,-
Voorbereidingstijd 30 minuten, grillen of barbecuen ongeveer 6 minuten

Ingrediënten:

500 g wit vis filet
2 lombok (Spaanse peper)
1 cm kunjit of ½ theel. poeder (geelwortel)
1 theel. zout
3 djeroek poeroet blad
100 g geraspte cocos
3 eetl. gesmolten goela djawa

Benodigdheden:

Bamboe sate stokjes, snijplank en mes, foodprocessor of cobeh en oelekan, grill of barbecue

Voorbereiding:

De visfilet fijn snijden.
Eventueel de zaadjes uit de lomboks halen en in stukjes snijden.
De koenjit schillen.
De djeroek poeroet blad heel fijn snijden.
De goela djawa au bain Marie smelten.
De bamboestokjes weken in water met (eventueel) een beetje citroensap.

Bereiding:

De lomboks en de kunjit en zout in de cobeh fijn stampen.
Dit mengen met de vis, djeroek poeroet, geraspte cocos en de goela djawa, tot het een compact mengsel is.
Neem een eetlepel van dit mengsel en vorm er kleine balletjes van en boetseer dit om de bamboestokjes.
Rooster de sate op de barbecue of grill gaar in ongeveer 6 minuten.

 

Luister naar de kookles: Sate Ikan

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 16:52
Categorie: Recepten, Gerechten - Vis / Garnalen gerechten
Pagina gelezen 2931 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië