INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20065251 Bezoekers
56 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit is een recept voor 4 personen en kost E 12,-
Voorbereidingstijd 30 minuten, grillen of barbecuen ongeveer 6 minuten
500 g wit vis filet
2 lombok (Spaanse peper)
1 cm kunjit of ½ theel. poeder (geelwortel)
1 theel. zout
3 djeroek poeroet blad
100 g geraspte cocos
3 eetl. gesmolten goela djawa
Bamboe sate stokjes, snijplank en mes, foodprocessor of cobeh en oelekan, grill of barbecue
De visfilet fijn snijden.
Eventueel de zaadjes uit de lomboks halen en in stukjes snijden.
De koenjit schillen.
De djeroek poeroet blad heel fijn snijden.
De goela djawa au bain Marie smelten.
De bamboestokjes weken in water met (eventueel) een beetje citroensap.
De lomboks en de kunjit en zout in de cobeh fijn stampen.
Dit mengen met de vis, djeroek poeroet, geraspte cocos en de goela djawa, tot het een compact mengsel is.
Neem een eetlepel van dit mengsel en vorm er kleine balletjes van en boetseer dit om de bamboestokjes.
Rooster de sate op de barbecue of grill gaar in ongeveer 6 minuten.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage