INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19819679 Bezoekers
42 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit is een opor gerecht uit Jambi, een stad aan de kust van oost Sumatra.
Rond Jambi wordt veel ananas verbouwd en dit wordt in allerlei gerechten daar verwerkt.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Het neemt ongeveer een half uur voorbereidingstijd en een half uur stooftijd.
1 kip of 4 kippedijpoten of 600 g kippedijfilet
1 liter santen (cocosmelk)
½ ananas
3 theel. ketoembar (korianderzaad poeder)
½ pijpje kaneel
½ theel. nootmuskaat
1 theel. peper
1 theel. foelie
3 stuks kruidnagel
1 theel. djinten
4 cm djahe (gember)of 3 theel.poeder
10 sjalotjes
2 bouillonblokjes (kip)
plantaardige olie
Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper), stoofpan.
Als je kippedijpoten hebt, deze in stukken hakken.
De sjalotjes en knoflook schillen.
Als je verse gember gebruikt deze eerst schillen en fijn stampen of in foodprocessor.
De ananas schillen en het hart eruit halen.
Als je de hele ketoembar en djinten gebruikt, deze eerst fijn stampen.
De sjalot en knoflook heel fijn snijden.
De ananas fijn raspen of snijden.
In een pan 3 eetl. olie verwarmen en hierin de sjalotjes, knoflook, djahe (gember),djinten en ketoembar fruiten.
Dan een glas heet water toevoegen en de rest van de kruiden en de bouillonblokjes.
Hierin de kip doen en 10 minuten laten sudderen.
Dan een deel van de santen (cocosmelk) erbij en zacht laten sudderen. A
ls er olievlekjes boven komen de ananas toevoegen en de rest van de cocosmelk.
Hierin de kip zacht gaar laten sudderen in ongeveer 30 minuten totaal.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage