INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19779324 Bezoekers
2 Bezoekers online
I kilo varkensvlees (hamlappen)
Een bordje fijngesneden uien
4 teentjes bawang putih (knoflook)
6 schijfjes jahe (gember)
½ theelepel peper
Een handvol fijngesneden prei of kucai
1 kopje jonge erwtjes
1 kopje taoco (taotjo) Dit is een bijna zwarte soja pasta
½ kopje kecap manis (zoete ketjap)
Water
Zout
Boter of varkensvet (reuzel)
Het vlees snijdt u aan lappen of in vierkante stukjes en braadt het in boter (olie), bijna bruin De kruiden worden fijngestampt (cobek) in de vijzel en worden aan het vlees bijgevoegd. U laat het even samen opbraden. Dan doet u er de erwtjes, taoco, ½ kopje kecap en het water erbij. U laat het gerecht nog even na smoren tot het gaar is.
(bij ons is de kucai niet zo bekend, daarom een foto van de groenten)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage