INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19643304 Bezoekers
6 Bezoekers online
Aan deze klimplant groeit de waskalebas of Chinese reuzenmeloen.
Van deze vruchten maakt men tang kwe, dat is een gezochte Chinese lekkernij.
Bligu noemt men in het algemeen de grote langwerpige vruchten.
De kleine langwerpige heten kundur en de ronde worden labu genoemd.
Op Java heten ze ook wel buwah bonteng.
Is het droog gekonfijte vruchtvlees van de half rijpe bligu dat in de Indische keuken wel dienst doet als surrogaat voor sukade.
Tang kue is een gezonde snoeperij voor kinderen en het zou goed zijn als de moeders in Indonesie deze goedkope lekkernij meer aan hun kinderen gaven in plaats van het maar al te vaak schadelijke suikergoed, dat de maag van streek brengt.
Waarschuwing: neem altijd eerst contact op met uw huisarts voordat u
gebruik maakt van de informatie, middelen en of (be)handelingen op deze website.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage