INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19643326 Bezoekers
16 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen en kost € 10,-
Het neemt 15 minuten voorbereidingstijd en 10 minuten roerbaktijd
1 kg verse boerenkool of 500 g gesneden boerenkool
2 sjalotjes
3 teen knoflook
2 rode lombok (Spaanse peper) of 2 theel. sambal oelek
1 cm laoswortel of ½ theel. laospoeder
1 theel. asem (tamarinde) of citroensap
1 theel. terasi bakar
1 rode paprika
2 eetl. ketjap manis
3 eetl. plantaardige olie
zout
Snijplank en mes, wadjan of roerbak pan.
Was de boerenkool en snijd de bladeren in grove stukken.
Pel de ui en de knoflook en snijd ze in fijne stukjes.
Was de paprika en de lombok.
Snijd de lombok in fijne ringetjes.
Als je niet van pittig houdt, haal dan de zaadjes eruit.
Snijd de paprika in reepjes.
Schil en kneus de laos.
Verhit een wadjan of roerbakpan op hoog vuur en doe de olie erin.
Het vuur lager draaien en hierin de ui, knoflook, lombok, terasi en laos, 5 minuten fruiten. Schep dan de paprikareepjes, boerenkool, asem en zout naar smaak door en roerbak 5 minuten tot de boerenkool gaar is.
Voeg op het laatst de ketjap toe.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage