Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19405789 Bezoekers

 33 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sate babi II (sate van varkensvlees)

U hebt nodig:  

Ongeveer 500 gram varkensvlees (het lekkerste is gemengd filet en speklapjes)
2 eetlepels fijngesneden uien
6 teentjes fijngesneden bawang-putih (knoflook)
1 eetlepel fijngesneden sereh
1 lombok (peper)
Een vingerlengte kunyit
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel terasi
2 lepels asem (tamarinde)water
Santen van ¼ klapper (kokosmelk)
3 lepels boter of olie
Water

U snijdt het vlees in dobbelsteentjes en wrijft de kruiden in een cobek (vijzel) fijn. Hiermee wrijft u het vlees mee in en braad het vlees een klein beetje aan.
Daarna voegt u er het asem (tamarinde) water en een kopje santen bij. U laat het even smoren en houdt de pan afgedekt.
U kunt dit gerecht zo opdienen met rijst maar u kunt het vlees ook laten afkoelen en aan stokjes rijgen en nog even na laten roosteren. Wel besprenkelen met de jus tijdens het roosteren.

TIP: Laat de stokjes een half uurtje in warm water weken. Dit voorkomt het splijten van de stokjes.

sate van varkensvlees


Creatie datum: 09/03/2017 12:52
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 5382 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië