INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19199327 Bezoekers
3 Bezoekers online
Dit gerecht kunt u van overgebleven kip maken.
Stukken kip
Een bordje fijngesneden uien
6 schijfjes bawang putih (knoflook)
3 fijngesneden lombok (peper)
1 wijnglas Madeira
¼ glas azijn
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel kecap manis (zoet)
1 theelepel zout
½ kopje water
Fijngestampte beschuit
Boter (of olie)
De fijngesneden lomboks worden met de uien even opgebakken. U voegt de kip erbij en roer de azijn met de kecap, de mosterd, wat water en giet dit over de kip.
Kook het samen even op en voeg er de Madeira bij. Laat het gerecht nog wat nasmoren en bind het daarna met het beschuitkruim.
Hebt u te weinig jus, dan giet u er nog wat water bij.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage