INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19643306 Bezoekers
6 Bezoekers online
U hebt nodig:
½ Geraspte kelapa (kokos)
± 13/4 ons geraspte gula jawa (Javaanse suiker)
1 ons gesmolten boter
½ Geraspte jeruk nipis (citroenschil)
5 eieren
Een snufje zout
U scheidt de eierdooier en het eiwit. De eierdooiers klopt men apart los. Als de dooiers geklopt zijn, roert u langzaam de suiker, de gesmolten boter, de geraspte kelapa, het zout en de geraspte jeruk nipis door. Het stijfgeklopte eiwit roert u er op het laatst doorheen.
U neemt een vuurvaste schaal en giet het mengsel er voorzichtig in. U verwarmt het schaaltje met inhoud, heel even op een zacht vuurtje en zet het daarna in de oven waar het aan de bovenkant mooi bruin kan worden.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage